Wie we zijn

Wie we zijn

De volgende organisaties zijn betrokken bij Huis van de Commons

Common betekent gemeenschap, gemeenschappelijk, eenvoudig, van het volk. Het Huis van de Commons is geen theoretische maar een praktische plek. Een plek waar mensen werken, ontmoeten, verbinden, leren, uitwisselen, initiëren, ontwikkelen.

Deelnemende organisaties die actief aanwezig zijn in het pand zijn (o.a.): Stadmakerscentrum, De Coöperatie, Taalstudio, DeNederlandseBoekengids, Publicism, iGlow Leerbedrijf, Commons Network, stichting Verhalende Journalistiek, On File-netwerk voor vluchtelingjournalisten. Zelfstandige stadmakers en journalisten zullen er werken en programmeren. Alleen partijen die als individu of gemeenschap/bedrijf leveren aan het maatschappelijk collectief, kunnen huren.

We nodigen actief mensen uit om een avond of middag te organiseren over relevante onderwerpen. Het schoolplein kan een plek zijn om te “chillen”, vergaderen, een brainstorm te organiseren. De aula is beschikbaar voor programmering in het netwerk. Het Huis van de Commons wil al deze plekken beheren, onderhouden, beschikbaar stellen en promoten.

De Coöperatie

De Coöperatie is een coöperatieve uitgeverij en denktank. We zetten ons in voor de economische autonomie en professionele ontwikkeling van freelance journalisten door het aanbieden van onder meer websites, opleidingstrajecten, fondsen, nieuwe verdienmodellen en werkplekken.

Stadmakerscentrum

Het Stadmakerscentrum legt verbindingen tussen de mensen die de stad maken, in het centrum zelf en op locaties in buurten. Waar met kwartiermakers, creatieven, overheid en organisaties wordt samengewerkt aan inclusieve gemeenschappen, aan de hand van lokale thema’s op basis van gelijkwaardigheid. Het SMC biedt (werk)plekken en een groot netwerk.

De Taalstudio

De Taalstudio is het bureau van Maaike Verrips. De Taalstudio stelt zich ten doel om taalwetenschappelijke kennis beschikbaar te maken voor praktische doeleinden. Wij doen dat door middel van toegepast taalwetenschappelijk onderzoek, zoals taalanalyse, en door kennisoverdracht-projecten, zoals de Talenquiz en Meertalig.nl.

Stichting On File

On File is in 1996 opgericht met als doel de positie van gevluchte journalisten en schrijvers in Nederland te versterken. On File biedt haar netwerk een (online) plek voor ontmoeting, samenwerking en kennisuitwisseling.

iGlow Media

Wij zijn studenten met een frisse blik. We hebben passie voor het maken van video’s. Omdat we nog aan het leren zijn, huur je ons in tegen kostprijs. En de kwaliteit is goed, doordat we begeleid worden door professionals.

Het Nederlands Podcastinstituut

Het Nederlands Podcast Instituut is een productiehuis dat samenwerkt met een collectief van professionele makers die geloven in de meest bijzondere toepassingen van podcast.